Ridekurs

Unn deg et ridekurs du også

Vi har svært gode skolehester i alle størrelser, som kan sine saker og er lydige og snille. De gir en god mestringsfølelse og rideopplevelse.

Målet er å få til 45 min ridning på timene.Møt derfor opp I god tid.

Ridekursene koster kr. 200.- pr. uke/ gang i semesteret.
Kortere kurs kr. 250,- pr time.
Privattimer/ enkelttimer fra kr. 250,- / 300,- avhengig av hvor mange som rir på gruppen.

Vi har maks 6 elever på hvert ridekurs. Kursene går i ridehus på 22×40 m med tribune på langsiden, og eventuelt ute på en stor dressurbane 20 x 60 m sommers tid.

Vi har også hindermateriell, høytaleranlegg, flombelysning, kjegler og annet nødvendig utstyr for å drive god rideundervisning.

Kursene holdes av voksen instruktør med trenerutdanning fra Norges Rytterforbund..

For de minste rytterne. Fra ca. 3-4 år og oppover. Her er målet å bli kjent med og trygg på våre minste ponnier. Barna får lære om stell, sikkerhet i omgang med ponniene, oppsaling, leiing, ridning, start, stopp, styre, ri lett i trav m.m.

Lære sikker omgang med hest, stell, oppsaling, leiing, foring, møkking, legge på/ ta av dekken, binde opp hest, tilpasse utstyr, bandasjere, flette, pusse utstyr, lære sikkerhetsregler, stallregler m.m.. Varighet 3-4 timer kr 300,-
Stallkurs arrangeres på en helgedag og avsluttes med ridning.

Fra ca. 7-8 år og oppover. Elevene blir delt inn i aldersbestemte grupper etter nivå. Stikkord her er: sikkerhet, stell, utstyr, leie, på/av stigning, stille stigbøyler, stramme gjord, holde tøyler, sits, hjelpere, ballanse, start, stopp, styre, ridebanens veier, ord og uttrykk, trav, lettridning, teori og kanskje en smak av galopp m.m..

Fra ca. 7-8 år og oppover. Elevene blir delt inn i grupper etter nivå. Stikkord her er: sikkerhet, sits, ballanse, forså bedre hjelpernes betydning, overganger, tempovekslinger, galopp, ridebanens veier, bomarbeid, cavaletti, små hinder, enkle dressurøvelser, teori m.m.

For de som ønsker å lære mer om sprang og dressur. Vanskelighetsgraden blir tilpasset gruppen. Stikkord her er: sikkerhet, grunnleggende dressur, dressurøvelser, sits, styrke, ballansetrening, løsgjøring, tempovekslinger, bomarbeid, ulike typer hinder, kombinasjoner, banehopping i trav og galopp, teori m.m.. Under all sprangridning må det brukes sikkerhetsvest i tillegg til vanlig sikkerhetsutstyr dersom du er under 18 år. Valum Hestesportsenter har vester til utlån.

For viderekommne og voksne ryttere.  Vi har et fantastisk turterreng rett utenfor stalldøren. Ridning på skogsveier, terreng, og lite traffikerte veier. Stor fokus på sikkerhet. Innføring i regler for ridning på traffikert vei, skog og mark. Under all turridning må det brukes sikkerhetsvest dersom du er under 18 år, i tillegg til vanlig sikkerhetsutstyr. Valum Hestesportsenter har vester til utlån.

Vi har snille hester som er godt egnet for handicapridning. Både ridning på bane og bruk av naturen rundt gården gir fine opplevelser. Vi  har handicaprampe som letter av og på sitting. Kjøring med hest og vogn med den spesialbygde vogna, med plass til inntil 3 rullestoler og 3 vanlige seter gjør det mulig å ta en koselig kjøretur flere sammen!!